Місце будівництва на Поштовій площі у Києві, де знайшли залишки фундаментів давньокиївських будинків, засипали землею.

Про це свідчать фотографії, викладені користувачами у мережі Facebook.

Археологи розповідають, що земля є хорошим консервантом. Таким чином цінні артефакти будуть збережені, а згодом — виставлені для огляду.

Раніше на місці розкопок на Поштовій площі стався обвал через ґрунтові води.

Читайте також: Будівельники випадково розкопали в центрі Києва вулицю часів Київської Русі

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Поки невідомо, у якій формі залишки стародавньої київської гавані 12 століття, шматка дороги, зрубу і садиби будуть доступні для огляду. Це питання вирішують.

Думають влаштувати біля них музей, або представити для огляду через скляну підлогу у торгівельному центрі, який будують на Поштовій площі.

Користувачі соцмереж тим часом не в захваті від того, що стародавню знахідку засипали. Мало хто вірить, що її не забетонують, а все ж таки зроблять, як обіцяно - збережуть.

"От і все ніякої музеєфікації на якій піарився Клічко просто засипали розкопки часів Давньої Русі і все...", - пише один із дописувачів.

Як пояснюють вчені, практика засипання землею розкопок є поширеною — таким чином зберігаються зокрема і фундаменти Десятинної церкви поблизу Андріївського узвозу.