Причини загибелі 32 осіб в Одесі 2 травня відрізняються від зазначених в офіційній версії. Такі результати розслідування експертів так званої "групи 2 травня".

За офіційними даними, 9 людей отримали отруєння чадним газом, 3 - сильні опіки тіла, 6 загинули від опіків дихальних шляхів, а ще 14 отруїлися невідомими газами і продуктами горіння. Як повідомив член групи Володимир Саркісян, в результати нового аналізу експерти з'ясували, що 18 людей загинули від чадного газу, а 13 від опіків дихальних шляхів, причину загибелі ще одного встановити не вдалося.

При цьому провину в більшості смертей експерти покладають на правоохоронців, які впустили в будівлю велику кількість людей, а також пожежників, які почали гасити пожежу майже за годину після виклику. "Більшу частину людей можна було врятувати, якби не сталося другої фази пожежі", - заявив Саркісян.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час зіткнення між активістами і противниками Євромайдану в Будинку профспілок сталася пожежа, в якій загинуло 48 осіб. Ще понад 200 отримали різні травми і поранення.