У токійському універмазі Mitsukoshi з'явиться створена компанією Toshiba робот-продавщиця, що виглядає як жива жінка. Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

Жінку-робота назвали Аїко Чіхіро. Виробники вирішили зробити акцент не на комунікативних навичках новинки, як у багатьох нинішніх роботів, а на зовнішності, максимально наближеної до людської.

Зовнішність робота не копіювали з якоїсь реальної жінки. Аїко вміє моргати, кивати, ворушити губами при розмові, має в арсеналі безліч різних виразів обличчя.
Робот-продавець буде спілкуватися з покупцями лише японською, а також за допомогою мови жестів. Аїко не зможе відповідати на запитання і підтримувати розмову, але розповість про магазин, товари та акції.

Чіхіро вже демонструвалася на різних виставках, але "працювати" в магазині буде вперше. Творці пояснили, що сконцентрували зусилля на людській зовнішності Аїко "для створення ефекту доброзичливості".

В деяких громадських закладах Японії вже є роботи, які можуть підтримати розмову, вступати в діалог, наприклад в токійському банку Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ. Проте жоден робот досі не був візуально схожий на людину так, як Аїко Чіхіро.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще