Учасники зустрічі G20 заявили, що перспективи світової економіки в цілому покращилися і вона знаходиться на шляху оздоровлення. Зустріч пройшла у Вашингтоні. В ній брали участь лідери країн великої двадцятки, міністри фінансів, глави центробанків 20 провідних економічних держав світу і країн з економікою, що розвивається.

Про це йдеться в підсумковій заяві учасників зустрічі, яка опублікована на сайті G20.

Автори привітали "підвищену економічну активність в деяких ключових економіках" світу. Вони додалиь, що зростання залишається помірним, але, є певні складнощі пов'язані з валютними курсами і геополітичною ситуацією.

Країни G20 звернулися із закликом до США якнайшвидше ратифікувати реформу Міжнародного валютного фонду. Оскільки, рішення про реформування прийняте ще в 2010 році.

"Ми як і раніше глибоко розчаровані триваючим зволіканням", - йдеться в їх заяві.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Суть реформи полягає в перерозподілі квот країн. Після її завершення Китай, Індія та Бразилія зможуть отримати більше впливу на діяльність Фонду.