Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко розповів про успіхи в експорті сільскогосподарської продукції.

Чиновник повідомив, що Україна зменшила експорт продукції з країнами колишнього Радянського Союзу на 31%, що компенсується відкриттям нових ринків з країнами ЄС та Азії.

Павленко зазначив, що Україна тримає першість у світі по експорту соняшникової олії і насіння, а також займає третє місце з експорту фруктів, сьоме місце з продажу курячого м'яса.

"Україна зацікавлена ​​в диверсифікації ринків збуту аграрної продукції. Загальний експорт на країни Митного союзу становить 2,5 мільярдів доларів, країн Азії та Близького Сходу - близько 6,6 мільярдів доларів. Аграрне співробітництво між Україною та Узбекистаном не має обмежуватися торгівлею, значні можливості у спільних інвестиційних проектах, науково-дослідному обміну фахівцями"- підкреслив Олексій Павленко.

Читайте також: Вітчизняні сири подешевшають на 10 гривень

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Торік Україна, за його словами, при обсягах виробництва в 63,8 млн тонн зерна відправила на експорт 30 млн тонн. Політик прогнозує збільшення експорту в три рази найближчим часом.