Сьогодні голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко приїхав в будинок на зустріч з мешканцями, які постраждали від пожежі.

Керівник області зайшов у ліфт, щоб піднятися на 10-ий поверх. Двері за чиновником закрилися, але ліфт не зрушив з місця.

Помічниця голови ОДА Оксана розповіла "Знай", що її начальник застряг на першому поверсі.

"Тільки за ним зачинилися двері, ліфт зламався. Але ми бачили Миколу Олексійовича в щілину ", - ділиться подробицями вона.

Консьєрж викликав аварійну службу "Сумиліфт", але вони дісталися до місця події через 40 хвилин.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Цікаво, що рятувати Сумського главу взялися співробітники ДСНС, які приїхали в будинок з іншою метою - зняти аварійну металеву арматуру. Вони безрезультатно протягом 15 хвилин намагалися визволити Клочко.

На місці події зібралися місцеві жителі і нарікали на те, що ліфт зупиняється 3-4 рази на день.

Клочко зміг визволити тільки аварійник "Сумиліфт", який прибув на місце.

"ЖКГ в місті Суми не працює. Міська влада не працює. На мій погляд, відповідальність за такий великий збиток від пожежі повністю лежить на міській владі. Пожежні гідранти в момент пожежі не працювали, пожежна драбина діставала тільки до 9-го поверху. За стільки років міська влада не зуміла купити сходи необхідної довжини. Прямого впливу на міську владу у мене немає, але звернутися в правоохоронні органи в моїй компетенції. Тут як мінімум недбалість, а це кримінальне правопорушення", - заявив голова Сумської облдержадміністрації після огляду квартир і поїздки в ліфті.

Клочко пообіцяв, що звернутися до депутатів міськради з запитом про виділення кошти або на достатню матеріальну допомогу для відновлення житла або ремонту силами міста.