Дев'ять народних депутатів Верховної Ради запропонували націоналізувати мережу супермаркетів "Фрешмаркет Брусничка". Вона належить олігарху Ринату Ахметову.

Відповідний законопроект було внесено на розгляд парламенту. Проте сам текст закону поки, що не оприлюднений. Серед його ініціаторів були такі нардепи, як Володимир Парасюк, Ігор Луценко, Тетяна Чорновол, Оксана Корчинська, Ірина Суслова та інші.

У грудні минулого року депутат від фракції "Самопомочі" і екс-комбат "Донбасу" Семен Семенченко заявляв, що "Брусничка" у Донецьку торгує гуманітарною допомогою, яку привозять вантажівки Рината Ахметова. Хоча її б мали роздавати місцевим мешканцям безкоштовно. Також компанію неодноразово звинувачували в тому, що вона сплачує терористам гроші за можливість працювати на окупованих територіях.

Проте компанія Ахметова заперечує будь-які звинувачення на свою адресу і запевняє, що сплачує податки в український бюджет.

Раніше до Ради надійшов законопроект щодо націоналізації іншої відомої мережі супермаркетів "АТБ". Його внесли депутати від парламентської коаліції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Один з авторів цього закону Ігор Луценко заявив, що має інформацію з приводу фінансування компанією сепаратистів. Він додав, що причиною цього рішення стала торгівля на непідконтрольній Україні території.

"Наша країна досі санкцій не вводила. Потрібно починати з того, щоб таким чином обмежувати діяльність цих роздрібних торгових мереж", - додав нардеп.

Також Луценко підкреслив, що через логістику цих мереж йде найбільша частка контрабанди з окупованих "ЛНР" та "ДНР" територій, анексованого Криму на підконтрольні Україні території і навпаки.