28 квітня в західних областях України оголошено штормове попередження. В регіоні очікуються дощі з грозами, на решті території опадів не передбачається. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Денна температура повітря на заході складе близько + 20 ... + 22, у Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях + 22 ... + 24, у Волинській та Рівненській + 23 ... + 25. Вночі термометр зупиниться на позначці + 10 ... + 12 градусів.

У центральних, північних, східних і південних областях вдень буде + 22 ... + 24, вночі + 10 ... + 12 градусів. У Києві та Київській області завтра без опадів. Вдень повітря прогріється до + 22 ... + 24, вночі буде + 11 ... + 13 градусів.

Місцеві жителі західних областей пояснюють холод і дощі цвітінням сакури.

"Причиною травневих холодів є різке скорочення темної земної поверхні, яка інтенсивно поглинає сонячні промені. Це відбувається під час цвітіння черемхи, коли розпускається листя у всіх інших рослин і тим самим затуляють землю від сонця", - повідомив "Знай" метеоролог Олександр Гливка.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

29 квітня дощі з грозами прогнозуються по всій території країни, крім Закарпатської та Луганської областей, а 30 квітня, за попередніми прогнозами, дощі пройдуть скрізь, окрім західних областей.