Минулого року державний концерн "Укроборонпром" замістив третину імпортних комплектуючих, які використовуються у виробництві та ремонті бойової техніки в Україні. Їх замінять на вітчизняні аналоги.

Про це розповів генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов під час наради у Херсонській облдержадміністрації, передає "Укрінформ".

На ній також були присутні керівники Херсонської та Миколаївської областей, провідних промислових підприємств цих регіонів та керівництва Державного концерну "Укроборонпром".

Романов зазначив, що українська військова техніка завжди проектувалася у кооперації з підприємствами інших країн.

Він додав, що у минулому році перед "Укроборонпромом" виникло серйозне завдання - потрібно було замістити понад 30 тисяч найменувань.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Загалом, за словами генерального директора, 10 тисяч найменувань вдалося освоїти на підприємствах, що входять до концерну "Укроборонпром.

Він додав, що решту 20 тисяч "ми вимушені були купувати в інших країнах, вимушені були користуватися складськими залишками".

" Ми сьогодні звертаємось до представників бізнесу, до представників вітчизняних промислових підприємств будь-якої форми власності. Ми пропонуємо розмістити там замовлення на комплектуючі для підприємств оборонної промисловості України", - сказав гендиректор "Укроборонпрому".