Сьогодні до Дня міста мер Львова Андрій Садовий нагородив почесними відзнаками, подяками та орденами 15 львів'ян. Титут "почесного громадянина Львова" отримав Святослав Вакарчук за популяризацію української культури, поліпшення іміджу міста на державному та міжнародному рівні, а також за активну громадянську позицію.

"Я до нагород ставлюсь дуже іронічно, як правило, уникаю їх. Це одна з тих небагатьох відзнак, яка для мене справді дуже важлива. Тому що я абсолютно вірю, що це відзнака від звичайних львів'ян. Вона для мене дуже дорога. Найважливіша нагорода – це визнання людей.", - розповів музикант.

Читайте також: "Океан Ельзи" презентував кліп на пісню "Не твоя війна"

Також таку нагороду отримали волонтери, громадські діячі, спортсмени, науковці, представники духовенства та медики.

Другу нагороду з рук мера міста "Золотий герб міста Львова" отримав президент благодійного фонду "Збереження історико-архітектурної спадщини м.Львова" Андрія Салюка.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також сьогодні вперше вручили нову нагороду - відзнаку імені Олени Степанівни. Нею нагородили шахістку Анну Музичук та члена правління європейського відділення Міжнародної громадської організації "Zonta" Ольгу Сидоренко.

"Орден Лева" отримав Мирослав Маринович - правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи і віце-ректор Українського Католицького Університету.

"Почесним знаком Святого Юрія" міський голова нагородив Митрополита Львівського і Сокальського УПЦ КП Владику Димитрія, єпископа - помічника Львівської Архієпархії УГКЦ владика Венедикт та секретаря єпархії Української Автокефальної Православної церкви - отця Олега Древняк.