Спостерігачі зі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 2 травня тричі потрапили під обстріл на Донбасі

Про це повідомляє прес-служа ОБСЄ.

Вона зазначає, що близько опівдні по дорозі в Широкине за 1 км від в'їзду в селище, спостерігачі почули залпи зі стрілецької зброї з північно-західного напрямку. Одна з куль калібру 5,45-мм потрапила в задній правий бік броньованого автомобіля місії.

В той же день в Пісках, неподалік Донецького аеропорту, чотири міни вибухнули біля спостерігачів. Вони саме наближалися до спостережного пункту. На той час в цій зоні не велося ніяких боїв і ситуація була спокійна.

Менше, ніж через 2 години, той же патруль в Авдіївці потрапив під перехресний вогонь з 152-мм артилерії. В обох випадках спостерігачі не зазнали ушкоджень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Глава моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив стурбованість у зв'язку з інцидентом 1 травня. Тоді бійці батальйону "Азов" заважали роботі їх спостережного пункту біля Широкино.

Апакан заявив, що місія є беззбройною цивільною місією і щоб виконувати свої обов'язки, їм необхідний необмежений і безпечний доступ до всіх районів зони конфлікту.