Сьогодні фронтмен гурту "Океан Ельзи" відзначає ювілей - 40-річчя. Фан-клуби артиста влаштували традиційні флешмоби до цього дня. В Івано-Франківську активісти вчора збиралися о 18:30 біля Фонтану на Вічевому Майдані для того, щоб записати відео-привітання артисту. Схожі заходи відбудуться в різних містах.

Колеги і друзі Святослава розповіли про творчий шлях артиста.

"Вперше я побачив Славу у Львові взимку 1994 року, він сидів на зупинці в нахлобученій шапці. Ми з Юрою підійшли до нього, бо всі збиралися йти на вечірку. І Юра сказав мені: "Це той Славік, який добре співає. Я тобі про нього говорив", - розповів екс-гітарист групи Павло Гудімов.

Група спочатку називалася "Клан тиші", до її складу входили Юра Хусточка (бас-гітара), Павло Гудімов (гітара), Денис Глінін (ударні) і Святослав Вакарчук (вокал). У 2004 році з групи пішов Юрій Хусточка, його замінив Денин Дудко, а 2005-го гурт залишив Павло Гудімов. На клавішах у команді з 2001 по 2004 рік грав Дмитро Шуров, потім і донині грає серб Мілош Єліч.

Свою першу пісню Вакарчук написав у 15 років. А через 2 роки з'явилася перша композиція, яка стала справжнім хітом - "Відпусти". Режисер Семен Горов зняв для "Океану Ельзи" їхній перший кліп - "Там, де нас нема" 1998-го.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Зі Славою ми познайомилися давно, коли "ОЕ" не були настільки відомі, а "ВВ"- на піку популярності. Як є час, зустрічаємося, п'ємо "Егермейстер", який завжди схиляє нас до душевної бесіди. Кстаті, щодо їжі. Слава дуже любить м'ясо, але нещодавно зізнався мені, що хоче стати вегетаріанцем", - розповів Сергій Сахно, приятель Вакарчука і барабанщик гурту" Воплі Відоплясова".

Близький друг Вакарчука ірландець Пол Найленд розповів, що їх із Вакарчуком пов'язує спільна любов до футболу і клубу "Барселона". Співак був свідком на весіллі у Найленда.

Про особисте життя артиста тривалий час ходили легенди, але любов'ю всього його життя є модельер Ляля Фонарьова, з якою вони живуть 15 років. Спільних дітей у них немає.

З днем народження артиста привітав президент Петро Порошенко.

"Так, це не наша війна! З твоїми піснями ми стаємо мудрішими і сильнішими. Спасибі, Святославе", - написав глава держави у своєму профілі в Twitter.

Читайте також: Вакарчук получил награду из рук мэра Львова

На концерти гурту "Океан Ельзи" збираються стадіони не лише в Україні. Під час Революції Гідності музиканти зібрали 200 000 слухачів на Майдані, коли виступали на підтримку Євромайдану.

Нагадаємо, що Святослав Вакарчук народився 14 травня 1975 у Мукачевому Закарпатської області.