Долар на міжбанківському ринку подорожчав на 10 копійок. Американську валюту продають за 20,7 грн, а купують — 20,5 грн. У обмінниках курс також незначно змінився. Там долар продають на 10 копійок дешевше – за 22,9 грн, а купують – за 21 грн.

"Цього тижня суттєво курс не змінився, але загалом йде тенденція до зниження офіційного курсу до 20-20,3 гривень за долар. Сьогодні нарешті в обмінниках долар подешевшав на 10 копійок. Це вперше за останні два тижні. Якщо цього тижня долар на міжбанку подешевшає ще на 40-50 копійок і протримається так хоча би тиждень, вже у червні обмінники і банки продаватимуть валюту за 22,3-22,5 гривень", - прогнозує Володимир Марченко економіст консалтингової компанії АФС.

Матеріал за темою "Вартість долара залежатиме від військових дій на Сході" - експерт

На курс долара в Україні впливає політична ситуація.

"Якщо політики вирішать знову знизити тарифи на газ для населення та відновити пільги в комунальному транспорті, то отримаємо додаткове навантаження на бюджет. Як наслідок - збільшення його дефіциту та витрати золотовалютних резервів. Це може спричинити до нового витка падіння гривні", - каже "Знай" фахівець.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, з початку цього тижня вартість долара на міжбанку почала знижуватися із 20,8 грн до 20,7 грн.