Із 22 по 24 травня у Вінниці відбудеться перший Міжнародний фестиваль оповідання "Intermezzo", присвячений письменнику Михайлу Коцюбинському. Оксана Забужко читатиме прозу на теплоході.

Про це пише місцеве видання Вінниця.info.

Впродовж трьох днів на відвідувачі фестивалю дивитимуться фільми, слухатимуть літературні читання і концерти.

22 травня о 20:00 на Європейській площі покажуть "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова просто неба.

Читайте також: На фестивалі в Києві покажуть балет Раду Поклітару

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У п'ятницю також можна буде долучитись до літературних дискусій: "Коцюбинський та острівна література", "Повернення до малого: від роману до оповідання". А у кінотеатрі "Родіна" транслюватимуть фільми серії "Алхімія Балкан" телеканалу "Al Jazeera Balkans" та "Серце на долоні" Кшиштофа Зануссі.

По завершенні кожного дня о 22:00 в клубі-ресторані "PR1ME" відбудуться концерти у форматі AfterMezzo. Для відвідувачів співатимуть Sasha Boole, Quarkmonk та енергійний ГИЧ Оркестр зі Львова.

У суботу вранці всіх запрошують на екскурсію "Вінниця Коцюбинського".

Об 11 годині стартує дитяча програма із клоунами, читаннями і майстер-класом художниці Лілії Тєптяєвої "Казковий світ Михайла Коцюбинського".

Родзинкою фестивалю стануть благодійні читання "Intermezzo з Оксаною Забужко" на теплоході "Микола Пирогов". А о 18:30 письменниця спільно з гуртом "ТЕЛЬНЮК: Сестри" презентує книгу "Літопис Самовидців".

В неділю відбудеться творча зустріч із видатним польським режисером Кшиштофом Зануссі, присвячена зв'язкам літератури й кіно.

Intermezzo завершить медіавиставка "Il Caprese" о 21:00 24 травня.