Другий день поспіль у столиці триває мітинг проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Активісти стоять біля Кабміну, паралельно запустили інформаційну кампанію у соціальних мережах.

"Влада ігнорує прохання громадян прозоро формувати тарифи. Тому активісти та громадські організації об'єдналися у спільну ініціативу "Ціна життя". Ми не розуміємо уряд – так, МВФ просить підвищити тарифи. Але робити це прозоро, обгрунтовувати і скасувати монополії. Натомість ми бачимо олігархів, корупцію і те, що уряд за рахунок простих громадян намагається залатати дірки у бюджеті", - каже координатор акції, правозахисник Анатолій Башловка.

Він запевняє, що протести будуть тривати не один день, оскільки уряд не хоче спілкуватися з громадянами. За його словами, учора, на початок акції під Верховної Радою, не всі активісти змогли добратися до столиці – їм перешкоджали.

Читайте також: Кияни "повісились" через високі тарифи (фото)

14 травня окружний суд столиці мав розглянути скаргу до Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг стосовно розрахунку нових тарифів, але суд перенесли.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Це відпрацьована технологія затягування судових процесів – наш позов об'єднують з іншими позовами, а потім декілька позивачів саботують судове засідання. Це може тривати місяцями", - пояснює адвокат Олександр Оленченко.

У соціальних мережах користувачі масово розповсюджують демотиватори та картинки з приводу тарифів та небажання влади відчитуватися за їх встановлення.