У Києві обрали переможців конкурсу паркових пам'яток. Відбір розпочався наприкінці 2014 року, в ньому взяли участь більше двох десятків молодих скульпторів, які повинні були пофантазувати на тему природи та екології. Всього в ньому взяли участь понад 20 молодих творців.

За результатами конкурсу відібрали 15 скульптур, які тепер встановлені в парках і скверах столиці.

Тепер пам'ятники встановлять в районі станції метро "Золоті ворота", на Володимирській гірці, на Львівській площі, біля кінотеатру "Жовтень", в сквері імені Марії Заньковецької, на Русанівській набережній, на Співочому полі, у Печерському ботанічному саду, біля станції метро "Позняки ", перед будівлею Оболонської райадміністрації, а також у парку ім.Рильского і Деснянському парку.

Серед переможців конкурсу - відомі художники, такі як Анна Надуда (скульптури "Стрічка", "Росток"), Микита Зігура ("Біосфера"), Кирило Журавель ("Сорг", "Гроен"), так і початківці - Єлизавета Соболевська ("Листок") і Антон Кокосів ("Сяйво Землі").

Читайте також: Стали відомі лауреати "Золотого Лева" на Венеціанському бієнале

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще