Сьогодні, 18 травня, у столичному Музеї грошей Нацбанку презентували пам'ятні монети, введені в обіг у 2014-2015 роках в рамках святкування Міжнародного дня музеїв.

Серед них - серія, присвячена подіям на Майдані, подіям другої світової війни та одна 50-гривнева монета на честь 200-річчя дня народження Тараса Шевченка.

Нагадаємо, 5 травня НБУ ввів в обіг 5-гривневу ювілейну монету, присвячену 70-річчю перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом в Європі.

На аверсі монети — напис "Україна", тризуб і дерево роду, у гнізді якого сидить птах. На реверсі — солдатська каска та мак — символ перемоги над нацизмом.

"Ця монета зроблена із нейзельбиру — некоштовного сплаву для металевих грошей. Їх випустили 35 тисяч штук. Це великий тираж, тому ця монета ростиме у ціні повільно, - розповів "Знай" нумізмат Денис Коновалов.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Браковані 50 копійок продають за 1200 гривень

Раніше, 18 лютого цього року в обіг ввели три кольорові пам'ятні монети, присвячені героям Майдану: "Євромайдан", "Небесна сотня" та "Революція гідності".

"Монета "Євромайдан" присвячена протестним акціям, що відбулися в Україні протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року і були наповнені прагненням до змін, європейського напряму розвитку нашої держави", - повідомляє прес-центр Нацбанку.

Монета "Небесна Сотня" присвячена пам'яті Героїв, які стали символом гідності.

Монета "Революція Гідності" за описом Нацбанку присвячена громадянській мужності і патріотизму українців.

Кольори на монетках виконали тамподруком.

Серед авторів є художники Володимир Таран, брати Сергій та Олександр Харуки, скульптори Володимир Атаманчук та Анатолій Дем`яненко.