Робота Сергія Семендяєва з мыста Бердянськ Запорызької області посіла перше місце на конкурсі карикатури "Берлін-2015".

Художник не зможе поїхати на вручення 5 червня, бо дорога йому обійдеться надто дорого.

Загалом на суд журі конкурсу представили 1187 робіт 567 карикатуристів з 81 країни.

"Темою конкурсу стало шпигунство. Її оголосили торік у грудні. Малюнки можна було відсилати до кінця березня. Напрацювань на цю тему у мене не було. Можна сказати, придумував сюжети з нуля. Дуже важко давалася робота, але в результаті народилися два малюнки. Причому, я вважав, що нагороди може удостоїтися одна робота, а журі обрало іншу", - розповів Семендяев.

Друге місце дали німецькому карикатуристу Dieter Hackebeil, третє посів сербський художник Milenko Kosanovic. Спеціальними грамотами міжнародне журі відзначило американського, румунської, польської, російської, іранського, китайського та сербського майстрів сатири.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що бердянець Сергій Семендяев отримав бронзу на ХХI Міжнародному конкурсі карикатури "Золотий бочонок-2015", йому приготували приз - малий бочонок пива Golden KEG і 100 євро. Конкурс графіків-гумористів організувала компанія-виробник популярного словацького пива Šariš.

Матеріал по темі: На аукціоні продадуть селфі Енді Уорхола