Верховна Рада змінила межі Маріуполя і трьох районів Донецької області. Зокрема, до складу міста увійде Виноградненська сільрада.

За цю постанову проголосували 239 народних депутатів з 354 зареєстрованих в сесійній залі.

До Волноваського району приєднали кілька населених пунктів Новоазовського та Тельманівського районів, які підконтрольні українській владі. При цьому формально вони входили до складу району, адміністративний центр якого розташований на непідконтрольній території.

Разом з тим, територія Виноградненської сільської ради, яку раніше передали від Новоазовського до Волноваського району, не має з цим районом спільного кордону, зручних транспортних комунікацій та інших зв'язків.

"Територіально найближче до населених пунктів Виноградненської сільської ради Новоазовського району є місто Маріуполь. З урахуванням викладеного доцільним є віднесення зазначеної вище території, підпорядкованій постановою Верховної Ради Волноваському району, до міста Маріуполь", - йдеться в пояснювальній записці.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Біля Маріуполя бійці розвели курей в окопах

Відзначається, що приєднання цієї території до Волноваського району ускладнює отримання соціальних, транспортних послуг, виплату зарплат і пенсій та створює масу інших незручностей.