В результаті спільних дій Служби безпеки України та Державної служби фінансового моніторингу вдалося заблокували рахунки десяти ватажків терористичних організацій "ДНР", "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці зупинили видаткові операції на рахунках, які належали самопроголошеним "міністрам" і "головам народної ради" терористів.

Вони зберігали гроші у дев'яти вітчизняних фінансових установах. Свої рахунки там відкрили "голова ради міністрів", "міністр державної безпеки", "міністр транспорту", "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості" терористичних організацій. Всього правоохоронці на них виявили понад 14 млн. грн.

Читайте також: СБУ викрила міжнародну аферу за участю "Хірурга"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Прес-служба відомства зазначає, що ці кошти спрямовували на фінансування терористичної діяльності, організації антиукраїнських акцій, вербування найманців для участі в бойових діях проти сил АТО на Донбасі.

Наразі тривають заходи із викриття й ліквідування інших каналів фінансування тероризму. До кримінальної відповідальності будуть притягнуті громадяни, які причетні до створення та діяльності терористичних організацій.