Миколаївський спортсмен Олег Ричка зареєстрував новий унікальний рекорд України - стрибок з повітряної кулі і приземлення з парашутом наосліп, з використанням радіозв'язку.

Про це повідомляє місцеве видання "НікВєсті".

Стрибок наосліп із кошика повітряної кулі він здійснив з висоти 1620 метрів.

Екіпаж складався із 4 людей: Сергій Скалько - пілот аеростата, Олег Ричка - виконавець рекорду, Максим Клеценко - 1-й повітряний оператор, Роман Кураченко - 2-й повітряний оператор.

Читайте також: Сумчани малюють рекордну вишиванку на бруківці

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На старті аеростата був присутній представник Книги рекордів України Віталій Зорін, який особисто перевірив пов'язку Олега і підтвердив достовірність рекорду.

Нагадаємо, на початку лютого інша миколаївська спортсменка Олена Буряк на відкритому чемпіонаті Європи у польському Щецині з веслування на гребному ергометрі "Concept2" не лише стала чемпіонкою змагань, а й встановила новий рекорд Європи - 6.25.00.

До цього, 9 років протримався попередній рекорд, який належав Софії Балмарі із Франції (6.28.4).