Сьогодні на міжбанківському ринку долар продають за 21,2 гривень, а купують — за 20,85 гривень. У банках і обмінних пунктах американську валюту продають за 21,5 гривень, купують — за 21 гривню.

"Долар подорожчав на 16 копійок. Це небагато. Проте зараз існує велика ймовірність, що американська валюта дорожчатиме. Така тенденція зумовлена прийняттям закону про вибіркове погашення боргів іноземним позичальникам. Через нього все менше іноземних компаній вкладатимуть гроші в Україні, а отже, притік американської валюти зменшиться", - каже "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії АФС.

Матеріал за темою Долар подешевшав на 50 копійок

На його думку, в найближчі місяці курс коливатиметься на тому ж рівні, що і в квітні-травні. У вересні можливе подешевшання гривні.

"До осені у НБУ вистачатиме ресурсів підтримувати існуючий курс. Але з початком нового маркетингового року ділова активність в Україні зросте і за кордон виводитиметься більше валюти. Різні фірми сплачуватимуть нею за товари та послуги. Тому можливий дефіцит доларів і подорожчання на 1-1,5 гривень", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Нагадаємо, у травні коливання курсу збільшилося. За тиждень долар дорожчає та дешевшає у межах 0,5-1,5 гривень.