Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк штрафуватиме облгази та відбиратиме у них ліцензії, якщо вони не встановлять безкоштовно споживачам лічильники. Про це він сказав сьогодні під час засідання уряду.

"Це правильне рішення. Так і має бути. Якщо людина щось купує у супермаркеті обліком же займається не вона, а касир. Так само із електрикою. Ще десять років тому лічильник на електроенергію треба було самотужки купувати. Зараз вже ні", - говорить "Знай" Павло Мельник, директор компанії "МПП-консалтинг".

У приватних будинках облгази почали ставити лічильники з 2007 року. У більшості багатоквартирних їх і досі немає. Власники квартир із газовою плитою у місяць сплачують такий тариф, ніби вони спалюють 6 кубометрів.

"Думаю, після такого попередження прем'єра облгази активніше стануть встановлювати лічильники. За кілька місяців в Україні вже буде вільний енергоринок. Споживачі самі будуть обирати компанії, яка постачає їм ресурси. Якщо ж в облгазів заберуть ліцензії, вони лишаться без прибутків", - сказав експерт.

Матеріал за темою Влада Хмельницького відшкодовує витрати на утеплення житла

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він вважає, що лічильники на воду мають ставити водоканали, а на тепло — теплокомуненерго.

"На тепло варто ставити один лічильник на будинок. Кількість спожитого розбивати на всіх мешканців".