Сьогодні президент Петро Порошенко підписав закон про мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам, повідомляють у прес-службі глави держави.

Цей законопроект 19 травня прийняли депутати Верховної Ради. Він дає можливість Кабміну запроваджувати мораторій на виплату зовнішніх боргів у зв'язку із складною економічною ситуацією в Україні.

"У багатьох аналітиків були побоювання, що президент не підпише закону Проте те, що він це зробив, свідчить про одне – наша влада не погоджується із умовами реструктуризації боргів, які нам диктує Захід", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Матеріал за темою Україні вигідний дефолт

У законопроекті вказано, що мораторій не поширюватиметься на борги перед Міжнародним валютним фондом та Європейським банком реконструкції і розвитку.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, західні кредитори відмовилися знижувати відсотки та списувати частину українських боргів. Запропонували лише подовження кредитного терміну. Проте така схема реструктуризації поглиблюватиме фінансову кризу в Україні.