Сьогодні нафту на світових ринках продають по 64 долари за барель. Це на долар дорожче, ніж минулого тижня. Світові аналітики прогнозують цього тижня спад подорожчання нафти через зниження очікувань зниження темпів видобутку сировини в Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

"Думаю, нижче 60 доларів за барель нафта влітку точно не подешевшає. Зазвичай у цей період люди більше їздять автомобілями, логістичні компанії пускають більше рейсів фурами, тому попит на пальне збільшується, а отже вартість ніхто не опускатиме", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Він вважає, що подешевшання нафти варто очікувати в жовтні-листопаді.

"Очевидно, тоді вже буде підписаний меморнадум про зняття санкцій із Ірану і на світовому ринку зросте пропозиція нафтопродуктів. Після цього можна розраховувати на зниження цін до 40 доларів за барель", - прогнозує експерт.

Матеріал за темою Після зняття санкцій з Ірану нафта подешевшає
до 10 доларів за барель

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак зниження вартості "чорного золота" може бути й не таким значним, якщо на Близькому сході будуть збройні сутички.

"Експортери нафти готові вдатися до будь-яких методів, аби вартість нафти не падала".

Вартість пального в Україні, незважаючи на коливання цін на нафту, лишається без змін. Літр бензину А-95 продають від 19,45 до 22,49 грн.

Нагадаємо, у квітні в Тегерані пройшли перемовини між США, провідними європейськими країнами та Іраном. Ірану запропонували відмовитися від двох третин потужностей з виробництва ядерної зброї в обмін на зняття обмежень з продажу нафти.