На цих вихідних Служба безпеки разом з іншими силовиками знешкодили банду, яка причетна до організації та скоєння 9 резонансних злочинів на Харківщині.

Про масштабну спецоперацію СБУ разом з прокуратурою міста, яка відбулася 30-31 травня, повідомляє радник глави СБУ Маркіян Лубківський у Facebook.

Він зазначає, що затримані причетні до обстрілу з реактивних вогнеметів райвійськкоматів Орджонікідзевського і Фрунзівського районів Харкова та офісу волонтерської організації по вул. Лебединській.

Також диверсанти за допомогою саморобного вибухового пристрою підірвали залізничну колію на мосту біля станції "Новожаново" Південної залізниці та спробували підірвати цистерну зі скрапленим газом на території одного з підприємств Харкова.

Крім того, вони обстрілювали з гранатометів та вогнеметів поїзди та організували вибухи на залізничних станціях із застосуванням мін.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В результаті спецоперації затримали терористів 35, 34 років і 26 років.

Читайте також: СБУ зловила терористів, які готували вбивства волонтерів і добровольців

В результаті слідчих дій силовики встановили місцеперебування великого арсеналу зброї. Під час обшуку вони вилучили снайперські гвинтівки "Винторез" та СВД з 400-ми набоями, реактивний вогнемет МРО-А, автомати Калашникова та 1000 набоїв до них, пістолети Макарова і безшумний пістолет 6П9, підствольні гранатомети із зарядами ВОГ-25. А також міни, тротил та пластид, понад 80 гранат різних модифікацій, 240 детонаторів та інше підривне обладнання.

Після проведення допитів правоохоронці встановили, що диверсійна група неодноразово виїжджала до Росії.

"Там їх завербували, ґрунтовно підготували на базах ГРУ, зокрема в Краснодарському краї", - зазначає Лубківський.

Затриманим оголосили підозру у вчиненні злочинів за статтями Кримінального кодексу "диверсія", "терористичний акт" та "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Наразі спецслужби продовжують пошук інших членів диверсійної групи.