Лауреата Нобелівської премії з літератури вперше оголосить жінка.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Шведський літературознавець та історик Сара Даніус змінила Петера Енглунда на посаді постійного секретаря Шведської академії. Цього року вона в якості голови журі оголосить ім'я лауреата Нобелівської премії.

Професор літературознавства Сара Даніус, за повідомленням видання, народилася в шведському Стокгольмі. Вона здобувала освіту у своєму рідному місті, а також у Парижі. Науковою роботою займалася в Англії, США та Німеччині. В якості літературного оглядача вона публікувалася у великих шведських газетах, зокрема, "Dagens Nyheter". Сара Даніус є також автором книг, яка присвячена мистецтву приготування їжі та шведській кераміці.

Читайте також: Міноборони Грузії вперше керуватиме жінка

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Попередник Сари Даніус, шведський історик і публіцист Петер Енглунд перебував на посаді постійного секретаря 6 років. Він довічно зберігає титул члена Шведської академії.

На Нобелівську премію з літератури в цьому році претендують 200 кандидатів. Вона є однією з п'яти премій, які засновані за заповітом винахідника динаміту Альфреда Нобеля. Її щорічно з 1901 року присуджує Шведська академія літератури в Стокгольмі.