Національний банк зобов'язав банки приймати електронні документи, отримані громадянами або юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі, так само як і їх паперові аналоги.

Міністерство юстиції закликає українців користуватися електронними сервісами, щоб отримувати довідку, виписку або витяг з державних реєстрів без черг.

Відповідно до порядку надання відомостей з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, відомості, що містяться в реєстрі, можуть надаватися державними реєстраторами, як у паперовій, так і в електронній формі.

Читайте також: Золотовалютні резерви НБУ "схудли" на 300 мільйонів

Реєстр затверджений наказом Мін'юсту №466/5 від 31 березня 2015 року.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, такі ж документи громадяни можуть отримати без участі держреєстратора через офіційний сайт розпорядника реєстру в електронному вигляді.