Європейський центр моніторингу наркотиків і наркозалежності в Лісабоні опублікував результати дослідження щодо вживання наркотичних речовин на території Європи.

Експерти з'ясували, що марихуана залишається найбільш часто вживаним наркотичною речовиною континенту. Майже 79 мільйонів європейців хоч один раз, але все-таки пробували цей наркотик. Другим найпопулярнішою речовиною став кокаїн - його пробували 15,6 млн жителів Європи.

Також наголошується, що марихуана становить 80% від усього обсягу вилучених наркотиків на континенті і фігурує в 60% зареєстрованих злочинів, які порушують закони про наркотики.

Матеріал по темі: Туристка розбила в Греції 4000-річну вазу

Крім того, центр моніторингу наркотиків зазначив, що в деяких частинах Північної та Південної Америки з'являються закони, що дозволяють регулювати продаж марихуани. Тим не менш, в Євросоюзі цей наркотик сприймають як такий, що шкодить здоров'ю людини.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще