Сьогодні в Чернівцях презентували перший випуск коміксів про українців-супергероїв. Про це повідомляє Українська правда.

Художницею книжки стала Софія Розуменко, автором ідеї - Леся Воронок.

"Громадянин починається з дитини. Якщо забивати голови нашим дітям американськими або російськими мультфільмами, серіалами і супергероями, громадянина якої країни, патріота якої країни ми виховаємо?" - каже Леся Воронок.

Автори ідеї зазначили, що на створення коміксу їх надихнули українські військові на сході країни.

Матеріал по темі: Луцькі журналісти продавали хенд-мейд для колег в АТО

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Головних героїв звуть Кобзар, Кріп, Кіборг і Віра. Є в книзі й антигерої - виродки Колорадо і двоголові орли-людожери Дворли.

"Кобзар - збірний образ сучасної, сильної і мужньої людини. Кріп - більш веселий персонаж, сильний, дотепний, лікує травами. Для його створення я надихалася образами гуцулів. Для образу кіборга я взяла багато рис з портрета одного із загиблих хлопців у Донецькому аеропорту", - каже Софія.

У планах авторів створення цілої серії коміксів для маленьких українців, події в яких будуть перегукуватися з подіями в країні.