Відома польска актриса Барбара Брильська в інтерв'ю Катерині Осадчій засудила анексію Росією Криму. Про це вона розказала в ефірі програми "Світське життя". Зірка "Іронії долі" розкритикувала також агресивну політику президента Володимира Путіна.

Після цього рішення російські депутати заборонили Брильській в'їзд до країни.

В березні минулого року вона публічно засудила політику Кремля щодо України. Разом зі своїми колегами Лією Ахеджакової і Адою Роговцевою вона написала відкритий лист на підтримку українців. Також Брильська відмовилася від поїздки на кінофестиваль в Севастополі, незважаючи на чималу суму запропонованого гонорару.

Матеріал по темі: Екс-"Ляпіс Трубецкой" отримав посвідку на постійне проживання в Україні

Нагадаємо, що серед діячів культури Росії багато тих, хто підтримує Україну. Серед них - класики радянського театру та кіно Армен Джигарханян, Олег Басілашвілі, Лія Ахеджакова, Сергій Юрський, Валентин Гафт, Андрій Мягков, Леонід Бронєвой, Еманнуїл Віторган, Леонід Куравльов, Наталя Фатєєва.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Проти агресивного втручання у внутрішню політику України також висловлювалися режисери Ельдар Рязанов, Марк Захаров, Галина Волчєк, Андрій Кончаловський, сатирик Михайло Жванецький, гуморист Юрій Стоянов, письменники Данило Гранін та Борис Акунін.

Музиканти Юрій Шевчук, Борис Гребенщиков, Андрій Макаревич, Олександр Розенбаум також виступали із заявами, у яких засуджували агресивність Кремля та закликали не допустити війну.

Тим не менше, більшість артистів підтримали дії Володимира Путіна і підписали для цього спеціальний лист.