З 29 червня до 2 липня в берлінському кінотеатрі Babylon відбудуться Дні українського кіно на підтримку ув'язненого режисера Олега Сенцова.

Там покажуть документальні та художні фільми, сучасні та класичні, зокрема "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, "Майдан" Сергія Лозниці, відновлену ​​версія культового фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова та "Весну" Михайла Кауфмана.

Організатори розказали, що головна мета фестивалю - привернути увагу світової громадськості до незаконного ув'язнення українського режисера. Інше завдання - показати нові фільми, які вже вибороли нагороди на міжнародних фестивалях.

Матеріал по темі: Захист Сенцова звинуватили у змові з Кремлем

Нагадаємо, що Олег Сенцов перебуває у російській в'язниці більше року. Його намагаються звинуватити у підготовці теракту в Симферополі та співпраці з "Правим сектором", який в Росії визнали екстремістським угрупуванням.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У випадку визнання його винним Сенцову загрожує покарання у вигляді до 20 років позбавлення волі. 6 травня Московський міськсуд подовжив йому утримання під вартою ще на 2 місяці.