Військова техніка, яка належить підрозділам США, увійшла в Україну, перетнувши пропускний пункт на українсько-угорському кордоні. Про кількість техніки офіційно не повідомляється. Та випадкові свідки, які ще по обіді спостерігали її накопичення на кордоні, нарахували понад 40 одиниць.

Колона у супроводі автівок ДАЇ попрямувала у напрямку Яворівського полігоні у Львівській області, де проходять спільні навчання українських та американських військових. Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Ця техніка належить тим підрозділам військ США, які зараз розташовані на Яворівському полігоні. Після закінчення навчань, вона покине територію України", — пояснив він.

Нагадаємо, спільні українсько-американські навчання на території Яворівського полігону, розпочалися 20 квітня. Вони триватимуть півроку. За цей час американські фахівці планують підготувати приблизно 900 військовослужбовців із Нацгвардії, спецпідрозділів та військових частин ЗСУ. Вимуштруваний за найвищими стандартами особовий склад українських підрозділів, надалі буде поширюватимуть здобутий досвід серед своїх товаришів по службі.