Артилеристи, перемістившись на узгоджені Мінськими домовленостями відстані, продовжують заходи з бойової підготовки та вдосконалюють практичні навички на місцях дислокації. Зокрема, воїни-артилеристи 30 окремої механізованої бригади вдень і вночі в умовах наближених до бойових гартують свій професіоналізм та майстерність.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ворог має сучасне озброєння та військову техніку російського виробництва, тому і підготовка у нас теж серйозна", - зазначив офіцер-артилерист з позивним "Апостол".

Декілька підрозділів артилеристів проводили заняття у полі. Протитанкова артилерійська батарея разом з рухомим загоном загородження відпрацьовувала спільні дії з відбиття наступу бронегрупи противника.

Воїни-артилеристи зі 100-мм гарматами МТ-12 "Рапіра" проводили бойове злагодження, а інженери на гусеничних мінних загороджувачах ГМЗ-2 ставили міни. Це дозволить при потребі наростити потужність оборони на танконебезпечному напрямку.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: В Україну увійшла колона військової техніки США

Також відбулися тренування із залученням батареї 2С1 "Гвоздика". Вона здатна накрити ворога на площі 300 на 200 м.

Дивізію сформували у листопаді минулого року. 95% його особового складу це військовослужбовці, призвані по мобілізації, решта кадрові військові. Більшість учасників вишколу мають солідний бойовий досвід. Вони брали участь в боях за Донецький аеропорт та Дебальцеве.