Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ кредитуватиме Україну навіть, якщо вона оголосить дефолт.

Про це повідомляє прес-служба МВФ.

Погашення суверенного боргу, за її словами, має важливе значення для успіху програми. Оскільки Україна має недостатньо ресурсів погасити його у встановлені терміни, фонд продовжить кредитування навіть, якщо не буде досягнуто угоди про реструктуризацію боргів,

Українське керівництво повністю усвідомлює завдання на майбутнє, зокрема й значні макроекономічні ризики через невирішений конфлікт на Сході країни. Також влада має подолати соціально-економічну диспропорцію та поглиблювати реформи у всіх сферах аби досягнути надійного та сталого зростання, зазначила вона.

Читайте також: Держава вибачила Клюєвим 230 мільйонів євро

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Лагард вважає, що програма змін в Україні потребує підтримки міжнародної спільноти, зокрема приватного сектора. Це необхідна умова, аби досягти успіху на шляху реформ.

Нагадаємо, посли країн "Великої сімки" створять групу підтримки у проведенні реформ в Україні. Вони координуватимуть економічну сферу та консультуватимуть українських фахівців.