Почався демонтаж газових АЗС, незаконно встановлених у столиці. Про це повідомив в Facebook депутат Віталій Даниленко, який очолює відповідну тимчасову контрольну комісію Київради.

"Згідно з контрольним дорученням мера Віталія Кличка і рішенням тимчасової контрольної комісії, прийнято рішення про демонтаж особливо небезпечних для населення 14 АГЗС. О 4.00 відбувся перший демонтаж 2-х АГЗС "Єврогаз" і "LP-GAZ" по вул. Саперно-Слобідська у Голосіївському районі "- пише чиновник.

Як повідомляє депутат, власники обох заправок незаконно захопили землю, розмістили газові модулі під лініями електропередач, в межах червоних ліній з порушенням охоронних зон підземних комунікацій.

Участь у демонтажі взяли управління з питань надзвичайних ситуацій та Департамент благоустрою міста Києва.

Читайте також: Найдешевший бензин - або підробка, або контрабанда

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як зазначає Віталій Даниленко, це тільки перший крок зі звільнення столиці від таких заправок.

Нагадаємо, в 30 км від Києва на нафтобазі продовжують горіти резервуари з нафтопродуктами. 13 червня там загорілися ще 2 цистерни з паливом. Зараз працівники ГСЧС відкачують пальне і чекають вигорання палаючих ємностей. Також на нафтобазі зберігається загроза нового вибуху.