Лідер гурту "ТІК" Віктор Бронюк вимагає повернути мобільний медичний пункт "Годзілла" на базі вантажівки "ЗІЛ". Він разом з волонтерами придбав і передав її медичному підрозділу 93-ї окремої механізованої бригади. Його "віджала" військова служба правопорядку, коли медики перевозили автомобіль з місця дислокації роти.

Про це повідомляє "Vindaily.info".

Вантажівку відремонтували та обладнали спеціальною пічкою. Бійці за чималу кількість подвигів почали називати автівку "Годзіллою".

З настанням тепла великий "ЗІЛ" помітна мішень, яку вороги легко можуть побачити з безпілотників.

10 червня, коли медики перевозили авто з місця дислокації роти, їх зупинили працівники військової служби правопорядку у Красноармійську. Вони заявили, що на автомобіль немає документів і забрали його на штрафмайданчик.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ще в січні "ЗІЛ" отримав свій військовий номер і протягом всього перебування у зоні АТО на нього виписувались військові путівки і списувалось пальне", - зазначив Віктор Бронюк.

Це, за його словами, не поодинокий випадок, коли машину забрала служба ВСП і вона безслідно зникла.

"Годзіллу" все-таки знайшли та забрали зі штрафмайданчика у 93-тю бригаду. Але заступник по технічній частині заявив, що повертати медикам автівку не буде. Вже за кілька годин з вантажівки зняли новий радіатор, корбку, колеса і розібрали на запчастини.

Читайте також: Волонтери купили для безногої медсестри "Лютика" електромобіль

"У нас забрали єдину перев'язочну машину! А потім служба ВСП Красноармійська зупинила і при наших хлопцях працівники почали мародерствувати по речах поранених", - заявляє військовий медик Андрій Грачов

Аби виправдатися, по військових каналах вже проходить інформація, що медики, які перевозили "ЗІЛ", нібито були напідпитку.

Бронюк наголосив, що є запис відеореєстратора з тим, як все це "віджимання" відбувалося.