Учора, 21 червня, на стадіоні "Арена Львів" відбувся концерт пам'яті Андрія Кузьменка, лідера гурту "Скрябін".

Про це пише Gazeta.ua.

Першою на сцену вийшла Руслана із авторською піснею "Ти ще відкриєш очі". Після неї відомі українські музиканти виконували пісні Кузьми.

Серед них - Святослав Вакарчук, Брати Гадюкіни, Олександр Положинський із гурту "Тартак", Фагот з ТНМК, Тарас Чубай, Олександр Пономарьов, Віктор Павлік, гурти "Скай", "Пающіє Труси". Наприкінці пісню "Старі фотографії" заспівала Наталя Могилевська.

Читайте також: Мама Кузьми Скрябіна написала книгу про сина

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тих, хто приходив на його концерти, Кузьма називав найкращими людьми України. Нині тут зібралося 40 тисяч найкращих людей", - сказав Сашко Положинський до глядачів.

А вони, в свою чергу, співали, танцювали, плакали.

Люди заполонили усі сектори, окрім тих, що за сценою, а також - футбольне поле. Квитки продавали за ціною до 1 тисячі гривень.

На сцені на великому екрані транслювали усміхнене обличчя Андрія. Протягом концерту зображення змінювалися: то показували кліпи "Скрябіна", то прижиттєві відео Кузьми з його зйомок, подорожей, спілкування з друзями.

Аби трішки розвеселити публіку, лідер гурту "Тартак" згадав, як Андрій Кузьменко вигадав колись, як можна оголошувати музикантів.

"Ми так сміялися, як він казав: "Уявіть, на сцену виходить Іво і його Бобул або Алла і її Кудлай" і при тому розливав своє дзвінке "Ха-ха-ха". Давайте я зараз, за методом Андрія, прочитаю ім'я та прізвище нинішніх виконавців. Отже, будуть виступати Світлана і її Лобода, Арсен і його Мірзоян, Тарас і його Чубай. А в кожній пісні звучатиме сьогодні Андрій і його Кузьма", - сказав музикант.

Нагадаємо, 2 лютого в ДТП загинув лідер українського гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко.

20 травня в столичному Палаці спорту відбувся перший концерт – триб'ют Пам'яті Кузьми Скрябіна.

Після Львова музиканти зі "Скрябіна" планують організувати такий захід у Харкові, а згодом і в інших українських містах.