Екс-помічник міністра оборони України генерал-майор Олександр Коломієць перейшов на бік так званої "ДНР". При цьому, у Генштабі заявили, що генерала було звільнено з Міноборони ще у 2008 році.

"Я - генерал-майор збройних сил України Коломієць Олександр В'ячеславович, моя остання посада - помічник міністра оборони України, головний військовий аналітик. Буду працювати на благо "Донецької народної республіки", - заявив він на прес-конференції в Донецьку.

На прес-конференції він підкреслив, що 19 років працював обласним військовим комісаром Донецької області. Він виїхав сам і вивіз із Києва сім'ю, тому що боявся переслідувань з боку влади.

Колишній чиновник Міноборони підкреслив, що багато військові перейшли на бік самопроголошених республік.

"Багато офіцерів української армії дзвонять і хочуть сюди повернутися. Але вони бояться через те, що там їх не відпустять. Поки йдуть тільки переговори, але найближчим часом, думаю, вони повернуться", - зазначив Коломієць.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Бійці АТО спіймали російського снайпера на Донбасі

У штабі АТО заявили, що генерала звільнили за некомпетентність ще у 2008 році.

"Генерал-майор запасу Коломієць був звільнений з лав Збройних сил в 2008 році. У цей період він був керівником Донецького комісаріату близько 8 років. Причина його звільнення - некомпетентність, він не тягнув посаду начальника відділу аналізу інформації. До того ж він часто, як приватна особа, їздив в Російську Федерацію. Військовослужбовці зобов'язані інформувати про такі візити, але він процедуру порушував. Це викликало до нього питання у військової контррозвідки, було ініційовано відсторонення, а з часом його звільнили", - сказав керівник прес-служби Генштабу Владіслав Селезньов.

Нагадаємо, що вчора на Донбасі затримали розвідувально-диверсійну групу терористів, серед яких був російський снайпер, який воював в Абхазії.