Росія не готова поширити продовольче ембарго на вино та кондитерські вироби.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми виходимо, насамперед, із інтересів споживачів. Якщо ми, умовно, "закриємо" вино, чи скажімо, ті ж кондитерські вироби або щось інше, це може дуже погано відбитися, насамперед, на балансі продовольства в нашій країні", - сказав глава Мінсільгоспу Олександр Ткачов.

Читайте також: Росія заборонить шоколад та квіти із Європи

За його словами, РФ не виробляє тієї кількості вина, яка здатна "повністю задовольнити запити споживача". Це ж стосується і деяких інших видів продукції.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"Я вважаю, що якщо заміщати - то еволюційним шляхом ті види продукції, де ми ще не домінуємо. Ці питання обговорюються, але сьогодні - не час. Треба продумати все ретельно і, звичайно, все проаналізувати і прорахувати", - додав він.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Путін підписав указ про продовження заборони на імпорт більшості видів сільгосппродукції з країн ЄС, США, Норвегії, Канади та Австралії до серпня 2016 року.

Напередодні російський уряд затвердив новий перелік заборонених продуктів, в який входить вся молочна продукція.

Раніше повідомлялось, що у Росії хочуть розширити ембарго на ввезення квітів і шоколаду з країн Європейського союзу у відповідь на санкції Заходу.

"Багато інших країн готові нам поставляти квіти, та й своя галузь в разі ембарго починає потихеньку відновлюватися. Також давно звучать заклики до того, щоб поставки з Латинської Америки йшли безпосередньо, а не через ті ж Нідерланди", - розповів глава Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

За його словами, вітчизняні виробники також пропонують заборонити ввезення і європейського шоколаду.