Чотириста найбагатших людей в світі через падіння світових фондових ринків у понеділок втратили в сумі 70 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ці люди в сукупності контролюють 4,2 трильйона доларів. Це майже на 400 мільярдів доларів перевищує ВВП Німеччини.

Середні втрати, згідно з рейтингом мільярдерів Bloomberg, склали 175 мільйонів доларів на кожного. Однак збитки не були рівномірним. Іспанська мільярдер Амансіо Ортега, який вважається найбагатшою людиною Європи, поніс найбільші втрати. Він втратив 2,2 мільярда доларів. Збиток американського інвестора Уоррена Баффета склав 1,6 мільярда доларів. Найбагатша людина планети Білл Гейтс втратив 1,4 мільярда доларів.

Читайте також: В Україні скоротилось кількість мільярдерів

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Однак не всі зазнали втрат. Нігерійський мільярдер і найбагатша людина в Африці Аліко Данготе став одним з 12 мільярдерів зі списку, який збільшив свій фінансовий стан. За день він став багатшим на 180 мільйонів доларів, а його статок зріс до 15,3 мільярда доларів.

Нагадаємо, 29 червня світові фондові біржі продемонстрували різкий спад на тлі побоювань можливого дефолту і виходу Греції з єврозони.