Картину американського засновника поп-арту Енді Уорхола "Один долар" продали на аукціоні витворів сучасного і післявоєнного мистецтва Sotheby's за 20,9 мільйона фунтів стерлінгів (32,6 мільйона доларів).

Про це повідомляє "Корреспондент".

"За картину боролися чотири наполегливих колекціонера, і підсумкова ціна істотно перевищила свій естімейт в 18 мільйонів'', - повідомив представник Sotheby`s.

Читайте також: На аукціоні продадуть селфі Енді Ворхола

Продане полотно - перше зображення Уорхолом доларової купюри.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

На торгах представили ​​колекцію із 21 роботи Енді Уорхола із зображенням доларової купюри. Загальна початкова ціна колекції становить 41-57 мільйон фунтів стерлінгів. Вісім продали в цілому за 34,3 мільйона фунтів стерлінгів.

Два автопортрета Френсіса Бекона - 1975 і 1980 років - продали за 15,3 і 14,7 мільйона фунтів стерлінгів відповідно. Естімейт кожного становив 10-15 мільйонів.

За 989 ​​тисяч фунтів стерлінгів продали картину Люсьєна Фрейда "Чотири яйця на тарілці", яку оцінювали в 100 - 150 тисяч.

Довідка. Енді Уорхол — всесвітньо відомий американський митець лемківського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва в цілому. Художник, ілюстратор, дизайнер, скульптор, письменник, продюсер, кінорежисер, видавець, колекціонер — він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою.

Він є лідером в рейтингу художників, роботи яких користуються найбільшим попитом. У 2014 році на торгах за його твори виручено 569 млн доларів.