Міністерство енергетики і вугільної промисловості візьме кредит на купівлю газу. Про це повідомив міністр Володимир Демчишин.

1,5 мільярди доларів кредиту нададуть на рік західні інвестори.

"Росіяни постачають газ у Європу через Україну. Щоб він йшов туди без перебоїв, потрібно, аби були заповнені наші газосховища. Тому інтерес у цьому кредиті не лише в України, а й у держав, що купують російський газ. Через це вони погодилися надати гроші. Зараз з'ясовують деякі умови", - говорить "Знай" економіст Борис Кушнірук.

Читайте також "ДНР" і "ЛНР" газу від України більше не отримають – Демчишин

Зараз газ надходить в Україну переважно зі Словаччини.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"До осені ми не купуватимемо сировини в Росії. Нам не підійшли їхні умови. Таке вже відбувається вдруге за історію України. Вперше обходилися без російського газу минулого року", - каже фахівець.

У газосховища потрібно буду закачати за кредитні гроші 19 мільярдів кубів газу.

"Це мінімум, за якого нормально працюватиме газо-транспортна система. Якщо закачаємо більше, матимемо більше маневрів у виборі постачальників сировини наступного сезону".

Нагадаємо, у червні російський президент Володимир Путін відмінив знижку на газ для України.