Американський канал TV Land прибрав з ефіру серіал 1979 року "Дюки з Хаззарда" через прапор Конфедерації, що прикрашає дах автомобіля, на якому пересуваються головні герої.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Нагадаємо, в США дискусія про те, що прапор Конфедерації є символом расизму, розгорнулася після масового вбивства афроамериканців, здійсненого 21-річним білим расистом Діланом Руфом в храмі Чарлстона в Південній Кароліні. Він убив дев'ять чорношкірих, включаючи сенатора штату. Після трагедії в соцмережах були виявлені фотографії, на яких Руф позує з прапором Конфедерації.

Зазначимо, що прапор Конфедерації – це прапор рабовласницького Півдня, що програв громадянську війну у США.

Телесеріал "Дюки з Хаззарда" 1979 року випуску розповідає про двох двоюрідних братів Бо і Люка Дьюків, які подорожують на Dodge Charger 1969 року випуску під назвою General Lee.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: У американському серіалі покажуть Путіна

Між тим раніше актор Бен Джонс, який виконав одну з ролей у серіалі, виступив в захист прапора, заявивши, що прапор символізує неприборканий дух незалежності. За прапор заступився і Джон Шнайдер, який зіграв Бо.

Зауважимо, що прапор Новоросії повністю дублює прапор Конфедерації. Там також синій андріївський хрест на червоному фоні. Єдина відмінність, це те, що у конфедератів у хрест було вписано 13 білих зірок.