Заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян розповів, скільки коштує капітальний ремонт автомобільних доріг в Україні.

Вартість капремонту 1 кілометра дороги завширшки в чотири і більше смуг коштує приблизно 15-40 мільйонів гривень. Про це на "Годині запитань" до уряду в парламенті розповів Володимир Омелян.

"Нині орієнтовна вартість капітального ремонту 1 км автомобільної дороги першої, другої категорії становить 15-40 млн грн, поточний ремонт - від 3 до 15 млн грн. Роботи з ліквідації ям - орієнтовна вартість 1 кв. м від 183 до 469 грн залежно від технології виробництва робіт", - повідомив заступник міністра.

Читайте також: Дороги будуватимуть за гроші митниці - Порошенко

Омелян також зазначив, що підсумкова вартість робіт залежить від геологічних умов, рельєфу місцевості та інших чинників.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому роботи з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту переважно проводять приватні дорожньо-будівельні компанії.

"Водночас наше міністерство ввело новацію. З'явився окремий розділ на сайті міністерства. На ньому є інтерактивна карта, на якій будь-хто охочий може прив'язати якість виконання робіт і тих ресурсів, які були витрачені на ремонт, до реалій. А тоді повідомити міністерству в режимі онлайн", - додав чиновник.

Нагадаємо, за даними Укравтодору, наразі більше 150 тисяч кілометрів з 170-тисячного покриття дорожньої мережі України потребують капітального чи поточного ремонту та реконструкції.