У чеських Карлових Варах 3 липня стартує ювілейний 50-й міжнародний кінофестиваль. Цього року в його програмі 220 повнометражних і документальних фільмів із понад 60 країн світу, повідомляє Радіо Свобода.

Україну на цьогорічному фестивалі представлятимуть два фільми. До конкурсної програми повнометражних художніх фільмів включена стрічка "Пісня пісень" режисера Єви Нейман.

В основу сюжетної лінії фільму ліг однойменний роман Шолом-Алейхема. У Чехії відбудеться світова прем'єра цього фільму.

А фільм "Жива ватра" режисера родом із Коломиї Остапа Костюка включили до конкурсної програми документальних картин. Стрічка розповідає про природу, традиції й життя пастухів в українських Карпатах.

З Україною глядачі фестивалю познайомляться і завдяки ретроспективі фільмів режисера Лариси Шепітько, зокрема покажуть її стрічку "Сходження".

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Цього року головним гостем на престижному Карловарському фестивалі є американський актор Річард Ґір, за вклад у світову кінематографію йому мають вручити головну нагороду фестивалю – "Кришталевий глобус".

Читайте також: Режисер "Хайтарми" зніме фільм за романом Кокотюхи

Також цього року в Карлових Варах відриється наметове містечко, щоб задовольнити потреби молоді і студентів, які не мають змоги жити в дорогих готелях. Низку фільмів покажуть в кінотеатрі просто неба. Ці заходи у фестивальній програмі приваблюють щороку до Карлових Вар тисячі шанувальників кіно з усього світу.

На фільми й інші фестивальні заходи вже продали 120 тисяч квитків. Фестиваль завершує свою роботу 11 липня, цього дня оголосять переможців.