Вугільну корпорацію "МАКО", яка належить синові збіглого президента Віктора Януковича, хочуть повернути в держвласність.

З такою ініціативою виступив голова Донецької облвоєнно-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. На його думку, однією з основних завдань влади у вугільному секторі є "повернення в держвласність незаконно приватизованих збагачувальних фабрик і багатих покладів вугілля. Це ж торкається і корпорації "МАКО" Олександра Януковича. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У часи Януковича найпривабливіші з них перекочували у власність сина президента - були оформлені на корпорацію "МАКО" і супутні фірми. Перед правоохоронними органами поставлено завдання повернути незаконно відібрані в держави об'єкти", - сказав Жебрівський.

До речі, він також збирається клопотати перед урядом про прийняття держпрограми з підтримки вугільних підприємств регіону: "Вона включатиме питання капітальних інвестицій у роботу шахт. У той же час підприємства отримають чітке завдання: кінцевий термін виходу на рентабельність - друге півріччя 2016 років. За нашими попередніми підрахунками, це реально".

Читайте також: Харків'янин фінансував терористів через Фонд гарантування вкладів

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Сьогодні лише одне вугільне держпідприємство працює прибутково – це компанія "Червоноліманська". А останні, за словами губернатора, залишаються на плаву за рахунок колосальних дотацій з держбюджету. Хоча борги деяких об'єднань досягають 1,6-1,7 млрд грн. і тому можливо їх закриють.

Тому зараз гостро коштує питання про те, щоб списати заборгованості підприємств, повідомив Жебрівський.