Україна просить міжнародне співтовариство почати розслідування з питання поставок російського газу "Газпромом" терористичним організаціям на непідконтрольні українській владі території на Донбасі.

Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ході свого виступу на "5 каналі".

"Думаю, ця ситуація вимагатиме певного вивчення, можливо, певних слідчих дій: наскільки це законно, наскільки коректно поставляти газ організаціям, які мають ознаки тероризму", - заявив він.

Читайте також: "Газпром" збільшить транзит газу по Україні

"Я думаю, що це питання буде вирішуватися найближчим часом на міжнародному рівні. Ми зацікавлені в цьому, нам нема чого приховувати", - додав голова "Нафтогазу".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також Коболєв нагадав, що "Нафтогаз" поставляв газ на території Луганської та Донецької областей, підконтрольні терористам. Проте "з того боку перекрили газ", зазначив він.

"Ми вважаємо, що це спланована терористична акція, і ми б хотіли максимально залучити міжнародну увагу до цього процесу з висновками юридичними і, швидше за все, фінансовими", - підкреслив глава НАК.