У Харкові відкрилася виставка "Музей релігій". В основі експозиції унікальні артефакти і твори мистецтва з приватної колекції бізнесмена й екс-регіонала Олександра Фельдмана.

Зокрема, на виставці представлені зображення Будди, богів індуїстського і синтоїстського пантеону, ритуальні свічники менори, африканські магічні статуетки нкісі, ритуальні раковини Тибету, священні мусульманські мечі Зульфікар, артефакти іудейської тематики, християнські хрести та ікони, а також багато іншого.

Крім цього, окремим акцентом виставки стали реконструкції стародавніх храмів і святих місць з різних куточків Землі.

Читайте також: Мінкульт просить українців допомогти йому креативними ідеями

Нова харківська експозиція "Музей релігій" - частина гуманітарного проекту фонду Фельдмана. Наступним кроком організації стане створення сучасного мультимедійного комплексу-музею на території ландшафтного парку Feldman Ecopark.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Ми живемо у складний час, коли світ зіткнувся з епідемією насильства, а світова спільнота переживає ренесанс релігійних протистоянь. І одна з головних причин - незнання один про одного, про релігію. Невігластво породжує страх і ненависть. Саме через знання можна навчитися толерантності", - підкреслив Фельдман.

Нагадаємо, статки колишнього регіонала та довіреної особи екс-президента України Януковича Олександра Фельдмана оцінюються в $ 175 мільйонів. У минулому році засновник і президент концерну АВЕК очолив рейтинг найуспішніших рантьє за версією Forbes.