Вперше в України оголосили конкурс на посади місцевих прокурорів та їх заступників. Він пройде 15 липня. Всього відкрито 700 вакантних місць.

Про це заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе під час наради президента Петра Порошенка з силовиками і губернаторами в Одесі.

"15 липня вперше в історії цієї держави буде оголошено відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур та їх заступників. 700 посад по всій Україні будуть відкриті для всіх юристів, які мають певний стаж роботи", – зазначив він.

У свою чергу глава держави закликав губернаторів забезпечити необхідну інформаційну підтримку цього конкурсу в своїх областях.

Читайте також: Усіх прокурорів звільнять 4 квітня

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Верховна Рада 2 липня прийняла закон про прокуратуру. Тоді Сакварелідзе наголосив, що це дозволить скоротити кількість районних прокурорів до 700 осіб. Обирати їх будуть на конкурсній основі.

Нагадаємо, "Знай" повідомляв, що працівники прокуратури у квітні обговорювали конкурс на ці посади, який буде схожий на той, як обирали нових співробітників в патрульно-постову службу.